• Yeni kayıt olan Öğrenciler kartlarını nereden teslim alabilir?

Yeni kayıt olan öğrenciler, kayıtlı oldukları bölüm sekreterliğinden kartlarını teslim alabilirler. Yabancı uyruklu öğrenciler kartlarını, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden teslim alabilirler.

• Öğrenci Kartı nerelerde kullanabilir?

Yemekhane, kütüphane, üniversite giriş çıkışları ve şehir içi ulaşımda kullanılabilir. Teslim edilen kartlar, şehir içi ulaşım haricinde kullanıma açıktır. Şehir içi ulaşımda kullanılması için kart sahibi tarafından aktivasyonun yapılması gerekmektedir.

• Öğrenci Kartını şehir içi ulaşımda kullanmak için ne yapılmalıdır?

Öğrenci Kartlarının, şehir içi ulaşımda kullanılabilmesi için kartın, Sakarya Belediyesine ait Kart54 merkezlerinden aktifleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlemi yapılmadan önce Öğrenci Kartında güncel hologramın yapıştırılmış olduğundan emin olunmalıdır.
Öğrenci Kartının Kart54 merkezinde aktifleştirmesi işleminde sorun yaşanması halinde; Öğrenci Kartı, kayıtlı olunan fakülte veya MYO’da yetkilendirilen birimde güncelleştirilmesi gerekmektedir.
Unikart sayfası üzerinden yapılan yüklemeler Kart54’de, Kart54 sistemlerinde yapılan yüklemeler üniversite içerisinde kullanılamaz. Üniversitenin, Kart54 için aktifleştirilen karta ait Kart54 işlemlerinde herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

• Öğrenci Kartı kaybedildiğinde / yenilemek istendiğinde ne yapmalıdır?

Öğrenci kartı kayıp veya başka bir nedenle yenilemek istendiğinde kayıtlı olunan bölümün sekreterliğine başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru, bölüm sekreterliği tarafından kartı hazırlayacak ilgili birime iletilecektir. Kartın hazırlanması sonrasında bölüm sekreterliği tarafından önceki kart (kayıp harici durumlarda) iade alınarak yeni kart sahibine teslim edilecektir. Başvuru sırasında bölüm sekreterliği tarafından kart bedelinin üniversite hesabına yatırıldığına dair dekont alınacaktır. Kart bedeli, aşağıda belirtilen tutar ve açıklama ile IBAN adresine yatırılmalıdır.
Ücret : 60 TL
Açıklama : Öğrenci No – Kimlik Bedeli (y190900054 – Kimlik Bedeli)
IBAN : TR04 0001 0019 4686 0260 2850 01

• Öğrenci Kartımın kullanımı ile ilgili sorun yaşandığında ne yapılması gerekmektedir?

Öğrenci kartı ile ilgili yaşanılan sorun, kayıtlı olunan bölümün sekreterliğine yazılı olarak iletilmelidir. Bölüm sekreterliği, iletilen sorunu ilgili birime yönlendirecektir. Sorun incelendikten sonra bölüm sekreterliğine bilgilendirme yapılacak ve bölüm sekreterliği sorun yaşayan kişi ile iletişime geçecektir.