Ana içeriğe atla

21. Yüzyıl Becerilerinin Kullanımı ve Öğrencilerin Dil Öğrenme Sürecini Sahiplenmesi Semineri

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen çevrimiçi seminere davetli konuşmacı olarak katılan yüksekokulumuz öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar YENİ PALABIYIK “What Students Learn Matters: Language Learner Agency and Using 21st Century Skills in Classroom Teaching and Learning” konulu eğitim düzenledi.

Yüksekokulumuzun öğretim elemanlarının da katıldığı eğitimde, 21. yüzyıl becerilerinin öğrencilere kazandırılması üzerinde duruldu. Dr. Pınar YENİ PALABIYIK’ın öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini edinmede farkındalıklarının arttırılması ve dil öğrenme süreçlerini sahiplenmeleri için yapılabilecek alternatifler sunduğu seminerde çeşitli ders kitabı etkinliklerinin örnek olarak incelenmesi ve bu etkinliklere alternatiflerin nasıl yaratılabileceği konuları üzerinde duruldu. Seminer ayrıca, öğrencileri derste motive etmenin yanı sıra öğrencilerin 21. yüzyıl becerileri olan eleştirel düşünme, yaratıcılık, iletişim ve işbirliği becerilerini dil öğrenme süreçlerine nasıl bütünleştirebilecekleri ve bu becerilerin ölçme ve değerlendirme uygulamalarına nasıl entegre edileceği üzerinde fikir alışverişi de sağladı.