Friday Talks 1: "Dil Öğretiminde Yapay Zeka Uygulamaları"

Yabancı Diller Yüksekokulu, eğitim ve İngilizce dil öğretimi alanındaki son gelişmeleri tartışmak için "Friday Talks" adında haftalık bir kolokyum başlattı. 28 Nisan 2023 tarihinde yapılan ilk haftanın özel konusu, "Dil Öğretiminde Yapay Zekâ Uygulamaları" oldu.

Kolokyuma katılan hocalar, yapay zekâ teknolojisinin dil öğretimindeki kullanımını ve bu teknolojinin dil öğrenme sürecini nasıl daha etkili ve ilgi çekici hale getirebileceğini tartıştılar. Hocalar, yapay zekâ teknolojisinin öğrencilerin kelime bilgisi, gramer ve telaffuz becerilerini geliştirmeye yardımcı olabileceği üzerinde durdular. Bunun yanı sıra, katılımcılar, yapay zekânın dil öğrenimindeki etik sorunlarını da ele aldılar ve yapay zekâ teknolojisinin kullanımının öğretmenlerin rolünü nasıl etkilediğini tartıştılar.

Ayrıca ChatGpt, speechyfy, moviola, ve invideo gibi bazı yapay zeka uygulamalarından bazı kesitler ile derslerin daha interaktif bir hale getirilebileceği gibi konular üzerinde duruldu.

Sohbet usulü ile yürütülen ve her Cuma 14.30’ da farklı konular ile devam edecek kolokyuma eğitim ve İngilizce dil öğretimi alanındaki son gelişmeleri takip etmek ve tartışmak isteyen herkes davetli.